Maistas žygyje – energijos šaltinis, o skanus ir geras maistas – būdas palaikyti gerą nuotaiką ir motyvaciją. Ne veltui viena iš sąmoningo ėjimo praktikų yra ragavimas – kai esame gamtoje, mūsų skonio ir uoslės receptoriai sustiprėja. Juk po ilgo žygiavimo, atrodo, kad nėra nieko gardžiau už pirmą sumuštinio kąsnį ar gurkšnį vėsaus, gaivinančio vandens!
„Vilniaus duona“ dalijasi auksinėmis taisyklės, ką įsidėti į žygio kuprinę, kad Ėjimas teiktų džiaugsmą ne tik kojoms, bet ir skrandžiui:
- Rinkis lengvus, mažai vietos užimančius produktus. Jei pakuotės užima daug vietos, perdėk juos į maišelius – taip sutaupysi vietos.
- Apskaičiuok, kiek reikės maisto. Tai priklauso nuo kūno įpročių ir atstumo, kurį įveiksi. Patyrę ėjikai, dažniausiai iš anksto nusimato, kiek kartų kelyje sustos ir kiekvienai pertraukai nusimato tam tikrą kiekį maisto. Pavyzdžiui, jei 25 km įveikiame per maždaug 4 val., galbūt pusiaukelėje stabtelsi stipresniems pietums, o likusį laiką pakaks tik lengvų užkandžių.
- Žiemą tam, kad būtų šilta, kalorijų teks suvartoti daugiau, nei vasarą.
- Rinkis maistinės vertės turintį maistą. Produktai, kuriuose yra gausu baltymų, skaidulų, kompleksinių angliavandenių bei riebalų energijos suteikia ilgesniam laikui, todėl nejausime staigių energijos svyravimų.
- Įsidėk šviežių vaisių, daržovių ar uogų. Jie paįvairins mitybą, o vieną dieną kuprinėje tikrai ištvers.
- Į kuprinę dėk lengvai paruošiamus ar jau paruoštus produktus. Kuo mažiau nereikalingų įrankių maisto ruošimui – tuo lengviau eiti.
- Naudok sandarias pakuotes. Nėra nieko liūdniau, kai pietus kuprinėje suliejęs jogurtas.
- Svarbiausia, rinktis maistą, kuris yra skanus ir patinka!
Gegužės 15 d. susitikime Ėjime – čia finišavę dalyviai ragaus naujausią „Urtės“ Anglijos įkvėptą kvietinę duoną ir kvietinę duoną su moliūgų sėklomis! Esame tikri, kad jie taps ne tik neatsiejama žygio kuprinės dalimi, bet ir ras nuolatinę vietą jūsų virtuvėje!