Rugsėjo 29-ąją Ėjimo, kuris keičia dalyviai turės išskirtinę galimybę pasinaudoti „Narvesen“ programėle ir įsigyti ekologiškos kavos su 50 % nuolaida visose Vilniaus „Narvesen“ parduotuvėse.
Kas yra ekologiška „Narvesen“ kava ir kuo ji ypatinga?
Ar žinojote, kad pasaulyje kasdien išgeriama daugiau nei du milijardai kavos puodelių, tačiau tik apie 5 % šios kavos yra ekologiška? „Narvesen“ siūloma ekologiška kava yra auginama laikantis griežtų ekologinių standartų – be pesticidų, sintetinių trąšų ar kitų cheminių medžiagų, kurios gali pakenkti tiek gamtai, tiek žmogaus sveikatai.
Kavamedžiai, iš kurių renkamos kavos uogos, vadinamos „vyšniomis“, auga natūralioje aplinkoje, kurioje nėra naudojami jokie sintetiniai priedai. Klimato kaita daro didelę įtaką kavos augimui, o ekologiškų kavos ūkių praktikuojami tvarūs ūkininkavimo metodai padeda išlaikyti kavos kokybę ir užtikrinti, kad ši kava būtų draugiška gamtai.
Kaip auginama ekologiška „Narvesen“ kava?
„Narvesen“ ekologiška kava auginama taip, kad būtų kuo mažiau kenkiama gamtai. Kavamedžiai auga kartu su kitais augalais, kurie meta šešėlį, padeda reguliuoti dirvožemio temperatūrą ir drėgmę, užtikrina tvarią kavos augimo aplinką. Paukščiai, gyvenantys aplinkiniuose medžiuose, natūraliai kontroliuoja kenkėjus, tad pesticidų naudojimas tampa nereikalingas.
Be to, kiekvienas kavos derlius yra kruopščiai tikrinamas, siekiant užtikrinti, kad jame nebūtų cheminių medžiagų. Tokie griežti kokybės kontrolės reikalavimai garantuoja, kad „Narvesen“ ekologiška kava yra saugi, natūrali ir aukščiausios kokybės.
„Narvesen“ ekologiška kava – atsakingas pasirinkimas
Neekologiškos kavos auginimas daro žalą aplinkai, kurioje kavai augti darosi sunkiau, todėl pasaulyje kavos kiekis mažėja. Tuo tarpu ekologiškos kavos gamyba apsaugo žemę nuo erozijos ir užtikrina kavamedžių ir kitų augalų gyvavimą. Todėl, ekologiška kava galės kompensuoti ilgainiui susidarantį kavos trūkumą. Ekologiška kava yra tvari ne tik aplinkosaugine prasme – ji užtikrina piniginę kompensaciją kavos ūkininkams, jeigu tų metų derlius būna mažiau vykęs.
Ūkininkai sako, kad nors ekologišką kavą auginti yra brangiau, tai apsimoka, nes taip augindami kavą jie nedaro žalos aplinkai. Vis dėlto stiprėjanti klimato kaita turi didelę įtaką kavos auginimui, todėl norint užtikrinti kavos kokybę ir tiekimą, svarbu sukurti geriausias sąlygas tiek kavos ūkiams, tiek jų ūkininkams.
Nuolaida Ėjimo dalyviams
Rugsėjo 29 dieną dalyvaujantiems Ėjimo renginyje bus taikoma nuolaida visose Vilniaus „Narvesen“: Su mobiliąja „Narvesen“ programėle Ėjimo, kuris keičia metu ekologišką kavą galėsite įsigyti su 50 % nuolaida.
Mobiliąją programėlę parsiųskite dar prieš Ėjimą: https://narvesen.lt/lojalumo-programele/