„Elephant“ krekeriai – ne tik gardus ir greitas užkandis žygiuose, tačiau ir puikus patiekalų pagardas. „Elephent“ komanda dalijasi trimis receptais, kurių nepakeičiamu ingredientu tampa šie nuostabūs krekeriai. Ruoškite, pakuokite ir drąsiai įsidėkite į savo kitą žygį-pikniką.
🥨 Krekerių užtepėlė su avokadu ir krevetėmis
Ingredientai:
- 200 g ELEPHANT krekerių
- 1 prinokusio avokado
- 200 g virtų krevečių
- 1 mažo raudonojo svogūno
- 1 pomidoro
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių petražolių papuošimui
Gaminimo būdas:
- Avokadą sutrinkite, pridėkite citrinos sultis, druską ir pipirus.
- Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir pomidorą, sumaišykite su avokado mase.
- Krevetes, jei reikia, supjaustykite į mažesnius gabalėlius.
- Ant ELEPHANT krekerių užtepkite avokado užtepėlės, uždėkite krevetes ir papuoškite petražolėmis.
- Patiekite kaip elegantišką užkandį.
🍡 Krekerių ir uogų desertas
Ingredientai:
- 200 g ELEPHANT krekerių
- 200 g maskarponės sūrio
- 2 šaukštai cukraus pudros
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 200 g šviežių uogų (braškių, mėlynių, aviečių)
- Medaus papuošimui
Gaminimo būdas:
- Maskarponės sūrį plakite su cukraus pudra, kol gausite vientisą kremą.
- Ant ELEPHANT krekerių užtepkite maskarponės kremo.
- Ant viršaus uždėkite šviežių uogų.
- Patiekite kaip lengvą ir gaivų desertą.
🥗 Gaivios vištienos ir avokadų salotos su Elephant krekeriais
Ingredientai:
- 200 g vištienos krūtinėlės file
- 1 prinokusio avokado
- 1 raudonosios papriko
- 1 agurko
- 100 g vyšninių pomidorų
- 50 g ELEPHANT krekerių
- Saujos šviežių špinatų arba salotų lapų
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. citrinos sulčių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių žolelių (pvz., petražolių ar baziliko) papuošimui
Gaminimo būdas:
- Vištienos krūtinėlę iškepkite keptuvėje arba grilyje, pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.
- Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir supjaustykite griežinėliais arba kubeliais.
- Raudonąją papriką, agurką ir vyšninius pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais.
- ELEPHANT krekerius palaužykite.
- Špinatus arba salotų lapus sudėkite į didelį dubenį, avokadą, sudėkite papriką, agurką, pomidorus ir vištieną.
- Pabarstykite ELEPHANT krekeriais.
- Supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Viską švelniai išmaišykite.
- Papuoškite šviežiomis žolelėmis ir patiekite iš karto.
Šios gaivios salotos puikiai tinka kaip lengvas ir gardus patiekalas.
Skanaus ir gero Ėjimo!
ELEPHANT ĮSIGYKITE KARAKARA.LT
Projektas bendrai finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės lėšomis.